donderdag 4 juli 2019

Volume 6

Het Grote Wedstrijdtekstenboek Volume 6

Ik ben nu ruim twee jaar bezig met dit project, en vandaag kan ik jullie al Volume 6 van Het Grote Wedstrijdtekstenboek voorstellen.

In dit zesde volume zijn een relatief groot aantal kortere teksten opgenomen, maar er is ook gezorgd voor vijf langere Nederlandstalige teksten, geschikt voor een 30-minutenproef. Daaronder bevinden zich enkele teksten die gebruikt werden bij de 24-uurs-estafettewedstrijd die in 2005 in Assen werd gehouden. Volume 6 bevat voorts ook heel wat teksten afkomstig van het Nederlands kampioenschap (computer)typen, met dank aan Bernhard boot. Daarnaast ben ik ook bijzonder blij weer enkele teksten van de jeugdwedstrijd in Wenen te kunnen publiceren.

Dit volume telt 468 pagina’s en bevat 66 wedstrijdteksten, waarvan 41 Nederlandstalig en 25 anderstalig (Engels, Duits, Frans, Tsjechisch, Kroatisch, Hongaars en Slowaaks).

Na zes volumes zijn inmiddels al 286 wedstrijdteksten opgenomen in Het Grote Wedstrijdtekstenboek, samen goed voor 1906 pagina’s tekst, verdeeld over 179 Nederlandstalige en 107 anderstalige teksten (waarvan 42 Duits, 23 Engels en 28 Frans). En we zijn nog lang niet klaar, want er is nog een wachtlijst van meer dan 200 teksten die momenteel in voorbereiding zijn.

Mocht je een fout of een vermeende fout opmerken (niet enkel in de wedstrijdteksten maar om het even waar in het boek, ook in de eerder verschenen volumes), aarzel dan niet om het mij te melden, zodat ik de fout bij een toekomstige update kan herstellen. Melden kan door een reactie te plaatsen op deze blog of door een e-mail te sturen aan gwtb@gebotopia.be.

Ook met dit boek kun je uiteraard weer gebruik maken van de GWTB Service om je teksten te laten nakijken, zodat je meteen kunt zien welke fouten je hebt gemaakt.

Ik wens je veel plezier met Het Grote Wedstrijdtekstenboek Volume 6!

N.B.: tegelijk met de publicatie van dit nieuwe volume hebben ook de eerdere volumes een update gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten