maandag 3 juli 2017

Volume 1

Oefenteksten nodig voor Berlijn? Het WK tekstproductie van Berlijn komt met rasse schreden naderbij. Nog enkele weken, en het is zover. Ben je, net als wij, al druk aan het oefenen om je snelheid nog wat omhoog en je foutenpercentage nog wat omlaag te krijgen? Dan kun je vast wat extra oefenmateriaal gebruiken.

Want zeg nu zelf, altijd maar dezelfde oefenteksten overtypen is maar saai. Nieuwe teksten zijn dus altijd welkom. Daarom zul je vast blij zijn met Het Grote Wedstrijdtekstenboek Volume 1 (klik op de link om de PDF te downloaden).

Kijk even in de inhoudsopgave of blader even door het boek. Vooraan in het boek staan kortere teksten, verderop staan langere. Een geschikte tekst gevonden die je wilt overtypen? Druk de betreffende pagina’s af, start de klok en typen maar!

Het doel van het Grote Wedstrijdtekstenboek is tweeërlei: enerzijds willen we hiermee een oefeninstrument bieden dat wedstrijdtypisten kunnen gebruiken bij de voorbereiding op nationale en internationale wedstrijden computertypen; anderzijds leggen we hiermee een digitaal archief aan van historische wedstrijdteksten, zodat deze teksten voor het nageslacht bewaard blijven.

De teksten in Het Grote Wedstrijdtekstenboek zijn immers allemaal wedstrijdteksten die ooit gebruikt werden op typewedstrijden en typetrainingen in België, Nederland, Duitsland of Frankrijk en op de wereldkampioenschappen van Intersteno. Oudere teksten die niet digitaal beschikbaar waren, werden ingescand en ge-OCR’d (of opnieuw ingetypt), opgeschoond, waar nodig aangepast aan de hedendaagse spelling, en gespellcheckt.

De teksten zijn uitgeteld voor zowel azerty- als qwertyklavier en zijn dus bruikbaar voor Belgische en Nederlandse wedstrijdtypisten.

Het Grote Wedstrijdtekstenboek Volume 1 is 320 pagina’s dik en bevat 37 wedstrijdteksten van verschillende lengte, afkomstig van verschillende typewedstrijden vanaf eind de jaren 60 tot heden. Het zijn voornamelijk Nederlandstalige teksten, maar achteraan in het boek vind je ook een selectie anderstalige teksten (Engels, Duits, Frans en Pools).

Ik wens je veel plezier met Het Grote Wedstrijdtekstenboek Volume 1 en veel succes bij de voorbereiding op het WK van Berlijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten